Man kan göra så mycket med sugrör!!

Förutom det mest uppenbara användningsområdet för sugrör som är att dricka drycker så finns det så många olika saker man kan använda sugrör till. Tänkte att jag skulle tipsa om lite olika saker man kan hitta på:

 

Snoppa jordgubbar:

Ta bort det gröna på jordgubbarna genom att sticka in sugröret på motsatta sidan av jordgubben och trä den igenom jordgubben upp mot stjälken. Vips så får du med stjälken ut snabbt och enkelt. En kul uppgift för barnen inför efterrätten eller picknicken.

Spana in den här korta videon på svenska från IF hur man gör det enkelt. På köpet får ni även tips om hur man kan vispa grädde utan visp :):

https://www.youtube.com/watch?v=gqYZgP75Qpg

 

Kärna ur körsbär:

Ta en tom glasflaska och sätt körsbäret på öppningen av flaskan. Ta ett sugrör och tryck igenom där stjälken har suttit. Vips så har du kärnan i botten av flaskan.

En mycket kort och bra video på svenska från Ingredient Matcher hittar du här. De har iofs inte använt ett sugrör, men byt bara ut pinnen mot ett sugrör så är du i hamn :)

https://www.youtube.com/watch?v=XDzB-d8SUtw

 

Gör egna Photo Booth Props:

Tilllverka munnar, glasögon, slipsar, hattar och andra roliga detaljer i lite kraftigare papper och limma på dem på ett sugrör och vips så har du Photo Booth Props som du kan använda när ni vill ta lite festligare foton på kalaset.

 

Cake Pops:

Det finns Cake Pops pinnar att köpa, men det kanske inte är något man normalt har hemma och inspiration kan man ju få när som helst på dygnet eller man vill kanske inte ge sig iväg och handla just då. Ersätt då pinnarna med sugrör som du med större sannolikhet har hemma :) Voila!

 

Tillverka en stjärna av sugrör:

Sätt ihop ändarna på sugrören så att de formar en stjärna. Ni ser en färdig sådan stjärna här:

Sugrör stjärna Pinterest
Cred: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ni kan även se vad Mollies mamma har gjort via denna länk https://matildaraty.vimedbarn.se/stjarna-av-sugror/ som återfinns på Vimedbarn.se. Ett annat sätt att tillverka en stjärna på med sugrör.

 

Lycka till med dina sugrör! Och har du ett bra tips får du gärna dela med dig i kommentarsfältet. Skicka gärna med bilder om du har. Alltid lika kul att se vad våra kunder hittar på för roligt med våra produkter.

 

Ha en underdag dag önskar vi på

- Fest hos Jenny -

Produkter
Drift & produktion:  Wikinggruppen