Dataskyddspolicy

Fest hos Jenny behandlar personuppgifter i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen, Europaparlamentets och Europarådets förordning nr. 2016/679, även kallad GDPR (General Data Protection Regulation)

Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter:

Personuppgiftsansvarig är Fest hos Jenny AB, organisationsnummer 559062-9696 med adressen Sunnorpsgatan 8, 582 73 Linköping och telefonnummer 073-625 69 29

Insamling av personuppgifter och syfte:

För att vi ska kunna bedriva vår verksamhet så behöver vi och våra samarbetspartners behandla personuppgifter. En personuppgift är all slags information som kan kopplas till en kund. Vi värnar om våra kunders integritet och därför samlar vi bara in personuppgifter som vi behöver för att de ska kunna handla hos oss. Vi samlar in följande information; För- och efternamn, gatuadress, postnummer och postort samt e-postadress och mobiltelefonnummer

För- och efternamn, gatuadress, postnummer och postort samlas in för att kunna fullfölja våra åtaganden gällande ordern och att skeppa varorna till kunden. E-postadressen samlas in för att kunna skicka en elektronisk orderbekräftelse, ett uppföljningsmail om att deras varor har lämnat vårt lager och att de är på väg till kund samt ett uppföljningsmail gällande nöjdheten med deras varor. Mobilnumret samlas in för att kunna skicka ut SMS aviseringar via de fraktbolag och deras ombud vi samarbetar med. Både e-postadress och mobilnummer kan användas för att kommunicera med våra kunder vid eventuella frågor som kan uppstå kring deras ordrar. Vi använder inte e-postadressen eller mobilnumret till marknadsföring utan kundens samtycke. Ett eventuellt samtycke hanteras via separat godkännande från kund och används bara mot de kunder som aktivt tackat ja till detta.

Vid ordertillfället väljer ni betalsätt i kassan via våra samarbetspartners där ytterligare personuppgifter kan samlas in. Dessa personuppgifter tar inte vi på Fest hos Jenny del av utan där är våra samarbetspartner självständigt personuppgiftansvariga för behandlingen av dessa personuppgifter.

Personuppgifter som rör leveransen av våra kunders ordrar t.ex. namn, adress och mobilnummer överförs till våra samarbetande fraktbolag så att de och deras ombud kan fullfölja leveransen. Fraktbolagen och ev. mellanhänder är s.k. personuppgiftsbiträden gentemot oss på Fest hos Jenny.

Vi följer tillämplig lagstiftning t.ex. bokföringslagen, distansavtalslagen och reklamationsrätten. Personuppgifterna som lagras för dessa ändamål lagras så länge vi är skyldiga att lagra dem enligt tillämplig lag. Information som samlas in vid ordertillfället i vår webshop överförs till vårt affärssystem och endast behöriga har tillgång till affärssystemet så som t.ex. ekonomiansvarige och bokföringsbyrån som hjälper oss med vårt företag. Våra underleverantörer är s.k. personuppgiftsbiträden gentemot oss på Fest hos Jenny.

E-postkonversationer sparas normalt inte utan raderas inom någon dag när det är uppenbart att kommunikationen är avslutad. Om en överenskommelse sker som gör att vi behöver kunna gå tillbaka för att eventuellt se över överenskommelsen sparas den e-mailkonversationen tills att överenskommelsen är fullföljd till båda parters belåtenhet. T.ex. kunden vill att vi tar hem en specifik vara. Då sparas e-postkommunikationen tills att varan har blivit levererad samt ett par månader efter det för att kunna fullfölja överenskommelsen samt reda ut ev. tvister som kan uppstå en tid efter t.ex. gällande betalningen i enlighet med överenskommelsen. Vår underleverantör är s.k. personuppgiftsbiträde gentemot oss på Fest hos Jenny.

Vi sparar också eventuella överenskommelser gällande marknadsföring via sociala medier för att kunna styrka denna överenskommelse samt att veta vad vi har skeppat till respektive influencer. Vi lägger in detta i ett dokument med exakt vad som skeppats och deras för- och efternamn samt Instagram profilnamn. Vi sparar inte adressen i detta dokument, men den ligger kvar via Instagram om all kommunikation har skett den vägen. Dessa underlag sparas i enlighet med Bokföringslagen om någon myndighet behöver ta del av underlaget vad gäller överenskommelsen och ev. skattefrågor kring detta.

Vi säljer inte vidare våra kunders personuppgifter till andra aktörer, men vi delar information med myndigheter och andra aktörer i syfte att undersöka, förhindra och vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, brott och illegal verksamhet och brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så. Uppgifter delas med de av våra underleverantörer som är personuppgiftsbiträden för att kunna sköta vår verksamhet på ett bra och korrekt sätt.

Vi använder oss av tredjepartsleverantörer för att analysera trafiken och förbättra vår webshop och utveckla bättre informationsflöden till dig som kund. T.ex. så använder vi Google Analytics, Google Search Console, Google Tag Manager, FaceBook m.fl. Mer information om FaceBook och deras produkter och funktioner hittar du under Cookies här nedanför.

Nyhetsbrev:

För att ta del av våra nyhetsbrev med inspiration och erbjudanden så begär vi först in ett samtycke från er så att ni själva ska kunna välja vilken information ni tar emot ifrån oss. Om ni väljer att ta del av detta via samtycke så kan ni när som helst avregistrera er via vårt nyhetsmail om ni ångrar er. Vi hoppas dock att ni ska finna vår information inspirerande och nyttig i form av produktnyheter, rabattkoder vid specifika tillfällen m.m.

Cookies - Webbshoppen, FaceBook, Instagram, Messenger samt andra produkter och funktioner som FaceBook erbjuder:

Vi använder så kallade "cookies" för att få en bra funktionalitet i vår internetbutik. Vi samlar inte in någon personlig information om dig som besökare. Istället används cookies för att hålla koll på din varukorg samt komma ihåg de val och inställningar du gjort i butiken. Om cookies är inaktiverade kommer sidan inte fungera som den ska och du kommer ej kunna handla. För mer information om cookies => Cookies.

Om du besöker vår FaceBook sida (fanpage) på FaceBook eller Instagram så samlar FaceBook in information via cookies, pixlar och annan likvärdig teknik som vi får ta del av via t.ex. FaceBook Insights. FaceBook tillhandahåller denna information i anonym form och vi kan ta del av statistiken om användarna som öppnar våra sidor. FaceBooks kakor (cookies) innehåller ett unikt identifieringsnummer som är aktivt i två år och sparas av FaceBook på hårddisken på datorn eller annan utrustning hos den person som har besökt en s.k. fanpage. Det identifieringsnummer som kan kopplas till uppkopplingsuppgifterna för de användare som är registrerade på Facebook insamlas och behandlas när en fanpage öppnas. Vi kan sortera statistiken utifrån t.ex. demografiska data, information om livsstil och intressen och på så sätt erbjuda en bättre kvalitet på vår fanpage och våra eventuella erbjudanden och marknadsåtgärder. Läs mer om FaceBooks Datapolicy här => FaceBook Datapolicy. Via denna länk får du bl.a. information om hur du kan ta reda på hur du får åtkomst till och tar bort information FaceBook samlar in samt vad de samlar in och hur de används.

Dina rättigheter:

Om du vill veta vilka personuppgifter vi har lagrade om dig så kan du när som helst kontakta oss och begära ut dem. Vi verifierar alltid att du som mottagare är ägaren av personuppgifterna innan vi lämnar ut dem och kan komma att skicka dem med brev till ägarens folkbokföringsadress. Du kan när som helst kontakta oss för en rättelse eller radering av dina personuppgifter med vissa begränsningar med hänsyn till rådande lagstiftning. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om denna dataskyddspolicy, behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill begära ett registerutdrag. Om du tycker att hanteringen av dina personuppgifter inte skett enligt rådande lag så kan du kontakta Datainspektionen som är tillsynsmyndigheten för Dataskyddsförordningen i Sverige. Du når dem på www.datainspektionen.se

Ändring av dataskyddspolicy:

Fest hos Jenny äger rätten av vid behov ändra och komplettera dataskyddspolicyn.

 

Produkter
Drift & produktion:  Wikinggruppen