Köp- och leveransvillkor

Genom att fullfölja ett köp via vår webbshop accepterar du våra köp- och leveransvillkor och det är din skyldighet att ta del av dessa innan du fullföljer ditt köp!

 

Leverans:

Leverans inom Sverige:

Enhetsfrakt 49 kr. Normal leveranstid är cirka 1-3 dagar från oss till kund alternativt utlämningsställe. Vissa orter kan komma att ha längre leveranstider och detta styrs av våra fraktleverantörers utkörningsscheman. Vi skeppar dock normalt samma dag (vardagar) eller nästkommande vardag. Paketets storlek avgör om ditt paket kommer till din brevlåda eller till ditt ombud. Vi strävar alltid efter att försöka packa så att varorna går ner i din brevlåda och gör det inte det så aviseras du om att paketet har lämnats in via ett ombud. De i sin tur aviserar dig när paketet är redo för upphämtning. Under semestertider, Black Friday, Cyber Monday, långhelger, klämdagar och jul- och nyårshelgerna råder vi våra kunder att var ute i god tid då våra leveranstider kan vara något längre, men lovar att göra vårt yttersta för att din order ska skeppas så fort som möjligt. Vi ger inte ekonomisk ersättning för eventuell försening som beror på fraktföretaget. Vi har inte något minimikrav på ordervärde utan alla ordrar är lika varmt välkomna. Om du vill hämta ut dina varor på vår lagershop i Linköping så kan detta göras efter en överenskommelse om dag och tid då vi har begränsade öppettider. Frågor kring leveransen sker med fördel via vårt kontaktformulär som du hittar här => Fest hos Jenny kontaktformulär. Önskar du leverans till en företagsadress där paketet inte går ner i brevlådan och du inte vill hämta det hos ett ombud så tar vi ut den faktiska kostnaden för detta - hör av er till oss innan ni lägger in er order så löser vi det case by case. Om du ej löser ut dina beställda varor och de går i retur till oss så fakturerar vi dig 300 kr för att täcka de kostnader som uppstår för transport och administration. Vi skeppar inte heliumfyllda ballonger utan dessa måste hämtas på vår lagershop i Linköping. Vi reserverar oss för eventuella lagersaldofel som gör att vi inte kan skeppa dina beställda varor. I de fall ett lagersaldofel uppstår så kontaktar vi dig med ett erbjudande om att byta till annan produkt alternativt kansellering av din order om vi inte kan fullfölja din order pga detta. Vi bifogar inte följesedlar med våra ordrar för att bespara miljön då samma information i stort sett återfinns i våra orderbekräftelser.

 

Leverans till Danmark:

Om du bor i Danmark och vill handla hos oss så kan vi erbjuda dig att handla mot förskottsbetalning med en frakt på 99 SEK. Alla beloppen i webshoppen är i svenska kronor, SEK. För att handla mailar du oss vilka varor du önskar handla samt antal, adress och mobilnummer. Vi skickar över en faktura med beloppet ni ska betala och så fort beloppet har kommit in på vårt bankkonto skeppar vi dina varor. Normal leveranstid är 3-5 dagar från skeppningsdagen och vi skeppar med DHL till ett ombud nära dig. Under semestertider, Black Friday, Cyber Monday, långhelger, klämdagar och jul- och nyårshelgerna råder vi våra kunder att var ute i god tid då våra leveranstider kan vara något längre, men lovar att göra vårt yttersta för att din order ska skeppas så fort som möjligt. Vi ger inte ekonomisk ersättning för eventuell försening som beror på fraktföretaget. Vi har inte något minimikrav på ordervärde utan alla ordrar är lika varmt välkomna. Om du ej löser ut dina beställda varor och de går i retur till oss så fakturerar vi dig 400 kr för att täcka de kostnader som uppstår för transport och administration. Vi skeppar inte heliumfyllda ballonger. Vi reserverar oss för eventuella lagersaldofel som gör att vi inte kan skeppa dina beställda varor. I de fall ett lagersaldofel uppstår så kontaktar vi dig med ett erbjudande om att byta till annan produkt alternativt kansellering av din order om vi inte kan fullfölja din order pga detta. Vi bifogar inte följesedlar med våra ordrar för att bespara miljön då samma information i stort sett återfinns i våra orderbekräftelser.

 

Leverans till Finland och Åland:

Om du bor i Finland och på Åland och vill handla hos oss så kan vi erbjuda dig att handla via Klarna med en frakt som beror på storleken på paketet som skeppas. För att handla mailar du oss vilka varor du önskar handla samt antal, adress, personnummer och mobilnummer. Vi lägger in en manuell order via Klarna Online via faktura och skeppar dina varor så snart den är inlagd. Normal leveranstid är 3-5 dagar från skeppningsdagen och vi skeppar med DHL till ett ombud nära dig. Till Åland skeppar vi med PostNord. Under semestertider, Black Friday, Cyber Monday, långhelger, klämdagar och jul- och nyårshelgerna råder vi våra kunder att var ute i god tid då våra leveranstider kan vara något längre, men lovar att göra vårt yttersta för att din order ska skeppas så fort som möjligt. Vi ger inte ekonomisk ersättning för eventuell försening som beror på fraktföretaget. Vi har inte något minimikrav på ordervärde utan alla ordrar är lika varmt välkomna. Om du ej löser ut dina beställda varor och de går i retur till oss så fakturerar vi dig 400 kr för att täcka de kostnader som uppstår för transport och administration. Vi skeppar inte heliumfyllda ballonger. Vi reserverar oss för eventuella lagersaldofel som gör att vi inte kan skeppa dina beställda varor. I de fall ett lagersaldofel uppstår så kontaktar vi dig med ett erbjudande om att byta till annan produkt alternativt kansellering av din order om vi inte kan fullfölja din order pga detta. Vi bifogar inte följesedlar med våra ordrar för att bespara miljön då samma information i stort sett återfinns i våra orderbekräftelser.

 

Ångerrätt/Reklamation:

Vi följer distansavtalslagen gällande köp över internet. Du har således full ångerrätt/öppet köp inom fjorton (14) dagar från det att du har mottagit varorna och detta måste meddelas oss så snart som möjligt, dock inom dessa fjorton dagar. Varorna måste återbördas i oskadat skick tillsammans med eventuell originalförpackning inom två veckor från godkänd retur för att ångerrätten skall gälla. Du står själv för returfrakten som skickas tillbaka till:

Fest hos Jenny AB, Sunnorpsgatan 8, 582 73 Linköping

Kontakta oss med fördel via e-mail på info@festhosjenny.se för ett förhandsgodkännande av eventuell retur. Vid en eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) beslut.

ARNs kontaktuppgifter:

Postadress: Box 174, 101 23 Stockholm

Besöksadress: Kungsholmstorg 5, Stockholm

Hemsida: www.arn.se

Tel: 08-508 860 00

EU Kommissionen - Online Dispute Resolution

För handel inom EU där köparen och säljaren befinner sig inom EU kan man även använda sig av en "utanför-domstolen-tvistlösning" via denna länk: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show

Upptäcker du skador på ditt paket skall du omedelbart skadeanmäla detta till PostNord. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transporthanteringen, skall du kontakta transportbolaget och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med transportbolaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Övriga skadade produkter som ej rör transporthanteringen tas direkt med oss via info@festhosjenny.se.

Vi följer Konsumentköplagen gällande reklamationer. När vi mottar varorna från våra leverantörer utför vi noggranna kontroller av varornas skick och gör det även vid leveransen till er för att undvika onödiga reklamationer pga dåligt/trasigt skick.

Ångerrätten gäller ej beställningsvaror då dessa beställs eller tillverkas på kundens begäran och ej går att sälja till en annan kund om kunden skulle ångra sig. En order med beställningsvaror kan endast kanselleras om vi ej har hunnit beställa eller börjat tillverka produkterna som ingår i beställningsvaran. Kontakta oss så kan vi se statusen på er beställningsorder för att således avgöra om ordern går att kansellera eller om den måste fullföljas. Vi tar ibland ut förskottsbetalning för beställningsvaror som t.ex. ballongbuketter.

Betalningsalternativ

Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen och således hanterar de alla frågor som kan uppstå kring detta medan själva köpet av varorna görs direkt med Fest hos Jenny. Produktspecifika frågor och frågor gällande leveransen ska därför riktas direkt till Fest hos Jenny med fördel via e-mail på info@festhosjenny.se. 

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.
 

Dataskyddspolicy

Vi värnar om din säkerhet och integritet och den nya lagen GDPR (General Data Protection Regulation) som träder i kraft den 25 maj 2018 och som ersätter PUL (Personuppgiftslagen) stärker ditt skydd vilket vi på Fest hos Jenny välkomnar. Mycket är sig likt, men dina rättigheter som individ har stärkts och kraven på hur företag hanterar och behandlar dina personuppgifter har ökat.

I vår dataskyddspolicy beskriver vi bland annat vilka personuppgifter vi tar in och hur vi hanterar dessa samt hur länge vi sparar dem, vilka rättigheter du har gällande dina personuppgifter och hur du gör för att kontakta oss gällande dessa. Läs mer här Dataskyddspolicy

 

Sekretess:

Vi säljer inte vidare era kontaktuppgifter till andra aktörer utan det stannar i säkert förvar hos oss. Vid särskilda skäl kan dock informationen komma att lämnas ut till t.ex. polis, åklagare eller liknande om de begär ut uppgifterna från oss eller då vi misstänker bedrägeri.


Force Majeure:

I händelse av krig, naturkatastrof, arbetsmarknadsåtgärder så som t.ex. strejk eller liknande händelser som är utom vår kontroll och som skäligen ej kunnat förutses skall hänvisas till Force Majeure och befriar Fest hos Jenny AB från sina förpliktelser gällande ingångna avtal.

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Produkter
Drift & produktion:  Wikinggruppen